Yhdistys

Autorataharrastajat Ry:n tarkoituksena on tukea ja edistää sähköautorata-autoilla tapahtuvaa harrastustoimintaa, tukea lasten ja nuorten kasvua ja auttaa heitä toimimaan ryhmänä. Yhdistys järjestää kerhoiltoja, kilpailutoimintaa, tapahtumia sekä vierailuja muihin kerhoihin kotimaassa ja ulkomailla. Yhdistyksellä ei ole tällä hetkellä kiinteätä suorituspaikkaa.

Tyypillisesti harrastaja saa kipinän lajiin kokeiltuaan sähköautoradalla ajoa kotona, kerhoiltana tiloissamme tai messuilla. Usein alle 12-vuotiailla on mukana isä, jonka rooli on toimia ”tallipäällikkönä”. Kokemuksen karttuessa isien rooli vähenee ja pojat oppivat rakentamaan autonsa itse. Joidenkin lasten harrastus saa alkunsa siitä, kun isät palailevat 15-20 vuoden tauon jälkeen lajin pariin jälkikasvunsa kanssa.

Jos sinua kiinnostaa autorata-autot, niiden rakentelu, sekä mukava yhdessäolo samanhenkisten ihmisten kanssa, olet tervetullut joukkoomme. Näiltä sivuilta pääset tutustumaan harrastustoimintaamme. Sähköautorataharrastus kokoaa lapset ja vanhemmat  ainutlaatuisella tavalla viettämään vapaa-aikaa yhdessä.  Samalla lapset oppivat käden taitoja ja saavat kokea yhdessä tekemisen iloa läheisien ihmisten kanssa.